SQL

CODE:   
SQL

DUUR:  
2 dagen

PRIJS CURSUS / WORKSHOP:  
€ 980 (per deelnemer exclusief 21 % BTW en exclusief boek, maar inclusief eten, drinken en begeleiding na afloop)

PRIJS BOEK:  
€ 38,99 (exclusief 9 % BTW)

GROEPEN:  
4 à 6 deelnemers (maximaal 8)

CURSUS- / WORKSHOPVORM:  
klassikaal, kleine groepen onder intensieve begeleiding, oefeningen uitproberen op de computer, begeleiding na afloop: tot drie maanden na de cursus / workshop kan de deelnemer via e-mail vragen stellen met betrekking tot de inhoud

WAAR GEHOUDEN:  
open rooster: in de cursusruimte te Woerden
'in house': bij jou op locatie

WANNEER GEHOUDEN:  
open rooster:
25 + 26 januari 2024
21 + 22 maart 2024
23 + 24 mei 2024

'je eigen voorkeur': schikken bovenstaande data niet, schrijf dan wel in. Kies bij data 'andere data, neem contact met mij op voor afspraak'. We nemen dan contact met je op en plannen samen met je nieuwe data

'in house': op afspraak

INSCHRIJVEN:  
Wil je je voor deze cursus / workshop inschrijven. Klik dan op de button om naar de inschrijvingspagina te gaan.






doelgroep
SQL gebruikers, systeemontwikkelaars, programmeurs, database ontwerpers, database beheerders, gebruikers van databases waarvoor SQL gebruikt kan worden, data analisten, data archeologists, business intelligence specialisten en verder iedereen die in zijn of haar werk met SQL te maken krijgt


na de cursus / workshop SQL kun je:
Voorbeeld van een query in SQL
die u na het volgen van de workshop /
cursus SQL zelf kunt maken:


leerdoelen
De deelnemer is na de workshop / cursus SQL in staat:
  • - gestructureerd queries op te zetten in SQL ten behoeve van het maken van rapportages
  • - SQL te gebruiken om een database te creëren en te updaten
geschiedenis SQL
De taal SQL is zo'n 30 jaar geleden ontwikkeld door IBM. SQL heette toen nog SEQUEL, wat staat voor Structured English QUEry Language. Deze naam wordt nog maar weinig gebruikt. Tegenwoordig spreekt iedereen over SQL. De taal SQL heeft door de tijd heen diverse wijzigingen ondergaan. De eerste standaardbeschrijving van SQL dateert uit 1986 en heet SQL86. Hierop kwam nogal wat kritiek. In 1992 is door ISO een nieuwe standaard voor SQL gepubliceerd, die wel bekend staat als de SQL 2 standaard. De officiele naam is ISO 9075-1992. Er zijn nog diverse wijzigingen in de SQL standaard geweest. De laatste wijziging in de SQL standaard is in 2003 geweest. De officiele naam daarvan is ISO/IEC 9075 - 2: 2003. De SQL 9075 - 2:2003 standaard is het uitgangspunt voor de cursus / workshop SQL.


SQL ruim beschikbaar
We kunnen SQL tegenwoordig bijna overal gebruiken. Er is vrijwel geen relationele database omgeving zonder een SQL interface. Verder zit bij heel veel software pakketten een interface waarmee we SQL kunnen gebruiken. Hierdoor zijn we flexibeler. Kunnen we een rapport niet maken met de standaardfaciliteiten van het software pakket dan biedt SQL uitkomst. We vinden SQL zelfs in office omgevingen (Access is daar een voorbeeld van).


inhoud van de workshop / cursus SQL
SQL biedt de mogelijkheid om aan de hand van allerlei criteria, gegevens uit een database op te vragen. SQL is bij uitstek een taal waarmee de meest uiteenlopende analyses en rapportages gemaakt kunnen worden.
In de workshop / cursus SQL is gekozen voor een aanpak die is gebaseerd op jarenlange onderwijservaring met het onderwerp SQL. De deelnemer van de workshop / cursus SQL leert queries (zoekopdrachten) in SQL op te stellen door te bepalen:
  • - van welke soort objecten we gegevens willen laten rapporteren
  • - welke soorten objecten uitgangspunt zijn voor de toetsing van eigenschappen door SQL
  • - hoe de betrokken objecten staan beschreven in de database
  • - welke SQL-constructs het meest aangewezen zijn voor de delen van het probleem

Door deze aanpak worden queries in SQL eenvoudiger op te stellen, inzichtelijker voor derden en beter te toetsen op correctheid. Bovendien is de kans dat er in de SQL query fouten zitten minimaal en vergt de benadering nauwelijks wiskundige kennis van de SQL programmeur. De workshop / cursus SQL is gebaseerd op het boek 'Databases en SQL' van Ton de Rooij. De hierboven genoemde aanpak voor het opstellen van SQL queries wordt daarin uitvoerig beschreven. De workshop / cursus SQL wordt bovendien door hem gegeven. Voor het verkrijgen van vaardigheid wordt in de workshop / cursus SQL veel geoefend. Hierbij kan de deelnemer zijn of haar SQL queries uitproberen op de computer.


uitgebreide informatie
Wil je meer informatie neem dan contact op met je docent: Ton de Rooij.
Bijvoorbeeld via e-mail: tonderooij@educom.nl.

Geef daarbij je naam, naam van je bedrijf, adres en telefoonnummer op.

Hij neemt vervolgens contact met je op. Hij doet dit om kennis met je te maken, je alvast iets te vertellen over de workshop / cursus, en om je vragen te beantwoorden.


uitgebreide informatie en inschrijfformulier downloaden
Je kunt ook meteen beschikken over de uitgebreide informatie en het inschrijfformulier. Je kunt daarvoor de volgende formulieren downloaden:





Kijk ook eens bij onze andere Cursussen / Workshops:

Modelleren van Bedrijfsprocessen volgens IDEF0 / ACTIMOD


Datamodeling / Informatie-analyse volgens het Entity Relationshipmodel (ER-model)


Data Modeling / Information Modeling the ER-model (English spoken)


Datamodelleren voor Business Intelligence / BI (stermodellen, kubussen, data vault)


Database Technologie en Ontwerp


SQL


SQL (English spoken)


Requirements Specificatie / Opstellen Requirements


Data Warehouses en Business Intelligence


Data Modellering / Informatieanalyse volgens NIAM